کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت بوشهر؛
مصرف زیاد برنج و نشاسته باعث ایجاد بیماری کبد چرب می‌شود

20 مهر 1398
کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت بوشهر گفت: مصرف زیاد برنج و نشاسته از علل ایجاد بیماری کبد چرب است.

فاطمه پوربهی افزود: کبد از ارگان‌های اساسی بدن جهت تصفیه مواد موجود در خون است که مهم‌ترین وظیفه آن پاکسازی بدن از سموم و مواد زائد متابولیکی، متابولیسم، حذف داروها از بدن و همچنین مکانی برای ذخیره آهن محسوب می‌شود.
وی بیان داشت: از جمله بیماری‌هایی که ممکن است با داشتن تغذیه ناسالم و سبک زندگی نامناسب بروز پیدا کند بیماری کبد چرب است که دارای درجات مختلفی از شدت بیماری است و درجات خفیف تا متوسط آن با ورزش و رژیم غذایی مناسب قابل درمان است.
کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت بوشهر گفت: علل ایجاد کننده کبد چربد الگوی نامناسب غذایی و مصرف زیاد قندها و کربوهیدرات‌های ساده است.
سن ابتلا به بیماری کبد چرب کاهش یافته است
پوربهی بیان داشت: از راه‌های تشخیص کبد چرب می‌توان به آزمایش خون، بررسی سطوح آنزیم‌های کبدی و همچنین بررسی وضعیت کبد با سونوگرافی اشاره کرد که امروزه سن ابتلا به این بیماری کاهش یافته و حتی در افراد جوان نیز مشاهده می‌شود.
 کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت بوشهر عنوان داشت: وجود مقادیر کم و جزیی از چربی در کبد طبیعی است اما اگر مقدار آن بیشتر شود می‌تواند مشکلاتی را برای بدن ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه بیشتر علل ایجاد کننده کبد چرب الگوی نامناسب غذایی و مصرف زیاد قندها و کربوهیدرات‌های ساده است افزود: داشتن اضافه وزن و چاقی به خصوص چاقی شکمی ورژیم غذایی پر کربوهیدرات با مقادیر بالای نان و برنج و نشاسته‌ها از جمله دلایل ابتلا به کبد چرب است.
پوربهی اظهار داشت: مصرف زیاد قندهای ساده مانند کیک، بیسکویت و همچنین استفاده بیش از حد نیاز روزانه از میوه‌ها و نیز مصرف مقادیر بیش از حد خرما می‌تواند از دیگر علل ابتلا به کبد چرب باشد.
مصرف فست فود و غذاهای سرخ کردنی برای مبتلایان به کبد چرب ممنوع است
پوربهی اظهارداشت: مصرف غذاهایی با چربی زیاد مانند کله‌پاچه, لبنیات پرچرب، ته دیگ، غذاهای سرخ کرده و فست فود در بیماران مبتلا به کبد چرب ممنوع است.
کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت بوشهر گفت: استفاده مناسب از ادویه‌جاتی مانند فلفل، زردچوبه، دارچین و زنجبیل به دلیل بالا بردن متابولیسم و سوخت و ساز بدن در کاهش چربی کبد موثر بوده همچنین مغزها مانند گردو و بادام ( بدون نمک ) به علت آن که حاوی چربی‌های سالم و ضروری هستند از انتخاب‌های سالم در برنامه غذایی این بیماران محسوب می‌شوند.
وی افزود: سبزیجات به خصوص سبزیجات برگ سبز تیره مانند کاهو، اسفناج و همچنین سبزی خوردن به صورت روزانه در رژیم غذایی این افراد قرار گیرد، همچنین از میوه‌هایی با رنگ‌دانه بیشتر مانند انار، آلوسیاه، پرتقال و نارنگی بیشتر استفاده شود.
پوربهی اظهار داشت: بهتر است در طول روز از یک نوع سبوس مثل سبوس گندم یا سبوس برنج همراه با یکی از وعده‌های غذایی استفاده و نیز روزانه بین 1 تا 2 قاشق غذاخوری از سبوس به همراه برنج یا سالاد یا خورشت‌ها می‌تواند جذب قند و چربی غذا را کاهش دهد.
ورزش مناسب روند بهبود بیماری کبدچرب را سرعت می‌بخشد
وی در ادامه توضیح داد: در کنار اصلاح الگوی غذایی, داشتن فعالیت فیزیکی و ورزش مناسب می‌تواند موجب تسریع در روند بهبودی شده و بیماران مبتلا به کبد چرب باید سعی کنند حداقل 5 بار در هفته و هر بار بین 45 تا 60 دقیقه ورزش و یا فعالیت‌های فیزیکی هوازی دیگر مانند پیاده روی، شنا یا دوچرخه سواری را انجام دهند.
کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت بوشهر تاکید کرد: توجه به سلامت و پیگیری درمان کبد چرب بسیار ضروری است به این دلیل که اگر کبد چرب به درجات شدیدتری رسیده و درمان نشود می‌تواند منجر به هپاتیت و در نهایت سیروز کبدی شود.
پوربهی افزود: سیروز مرحله‌ای غیر قابل بازگشت و بهبود از بیماری کبدی است که تنها راه نجات زندگی بعد از آن پیوند کبد است پس افراد سعی کنند قبل از اینکه بیماری به مراحل خطرناک نزدیک شود با داشتن الگوی صحیح غذایی و داشتن فعالیت فیزیکی از کبد خود محافظت کنند.

انتهای پیام/ م.ف1024

اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید

https://chat.whatsapp.com/EY7jegBw69PIpld7SHn6wN

 



کلمات کلیدی:
کبد.چرب     فاطمه.پوربهی     مرکز.بهداشت.بوشهر     فرهنگ.سلامت        

تاریخ بروز رسانی:   20 مهر 1398

تعداد بازدید:   ۳

چاپ خبر |فايل متن خبر | ارسال به دیگران

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >